Sanctuarul roţii de foc

Sanctuarul roţii de focDacă te cobori din vârful muntelui pe Colţii Abrupţi, la circa două sute de metri mai în jos, îţi apar în cale nişte stânci izolate şi oarecum îndepărtate de poteca principală.

Doar un călător curios, şi care are mai mult timp la dispoziţie, se abate uneori din drum, spre a vedea mai bine aceste bucăţi de piatră albă strălucitoare, scăldată în razele amiezii.

Iar abia ajungând acolo, în mijlocul lor, ai ocazia să vezi cercul de piatră de douăzeci de metri diametru, desenat minuţios într-o formă perfectă, ca un mănunchi de raze ce converg spre centrul ocupat de o piatră rotundă, cu diametrul de un metru, ca o roată de foc.

Este un simbol magic, în jurul căruia alte pietre se văd aşezate tot circular, ca un antic sanctuar, câteva inscripţii găsite pe pietre datând de o vechime impresionantă, de mai bine de zece mii de ani, după cum au stabilit arheologii şi muzeografii veniţi la faţa locului, pentru investigaţii.

Însă ceea ce a uimit mai mult ca orice, a fost ceva descoperit în grota ce-şi avea intrarea chiar sub piatra din centru, mai exact un schelet care măsura puţin peste trei metri!

Enigmele munţilor,

Enigmele trecutului…

Într-o zi, toate acestea vor fi cunoscute,

Când toate marile dosare ale istoriei vor fi publice!

Articol scris de

 

Leave a Reply

Blue Captcha Image Refresh

*