Pythia, celebrul Oracol

Pythia, celebrul OracolTrecând victorios și răzbătând printre şarlatani şi impostori, Miracolul îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult şi incontestabil…

În anul 1882 se înfiinţa în Marea Britanie Societatea pentru Cercetări Psihice, cu scopul de a face serioase cercetări ştiinţifice pentru dovedirea autenticităţii capacităţii de profeţire, subiect rămas enigmatic chiar şi pentru parapsihologii de astăzi, dotaţi cu metode de control mult mai sofisticate în cercetarea facultăţilor paranormale. Aceste fenomene există, însă interesul pentru ele scade din cauza impostorilor care apar la tot pasul, uşor de dovedit şi de combătut.

Fenomenele paranormale de medium existau şi în trecut, ca şi impostorii, de altfel. O istorie veche ne povesteşte despre regele Cresus al Lydiei, care a trimis soli la mai multe mediumuri, spre a le testa credibilitatea. Întrebarea lui a fost aceeaşi pentru toate : Ce face regele azi ? Din şapte oracole, unul singur a ştiut răspunsul corect.

– Regele Cresus stă în faţa focului, iar în faţa lui văd abur de fiertură, cu miros de broască ţestoasă şi miel…

Solii nu cunoşteau nici ei adevărul, aşa cum nu ştiuse nimeni dinainte ce va face regele, însă l-au aflat la întoarcere, şi mare le-a fost mirarea să-l găsească pe măritul rege fierbând o broască ţestoasă şi ceva carne de miel, la foc !

Cine era mediumul care ghicise ? Pythia, celebrul oracol rămas în istorie, necontestat vreodată.

Numim Mister ceea ce nu înţelegem, dată fiind capacitatea noastră slabă de a admite lucruri şi fapte evidente, petrecute sub ochii noştri, închişi spre cele veşnice şi adevărate.

Dar într-o zi vom deschide ochii mari şi vom lăsa lumina Adevărului să pătrundă, în spirite şi-n inimi.

Şi ziua aceea nu e departe,

Rămâneţi cu noi pentru noi dezvăluiri !

Articol scris de

 

Only 1 comment left Go To Comment

  1. Chestionare Auto /

    Interesant articol. Unde as putea afla mai multe despre Pythia, celebrul Oracol
    ? Multumesc!

Leave a Reply

Blue Captcha Image Refresh

*