Ploaia cu peşti

Ploaia cu peştiS-a întâmplat la Singapore, în urma unui cutremur din 1861, ori în Louisiana, după o aversă locală, sau în Ţara Galilor, pur şi simplu, din senin : ploaia cu peşti este o realitate de necontestat, din cele mai vechi timpuri, deşi rămasă încă neexplicată ştiinţific.

Nu există studii complete asupra acestui fenomen, doar mărturii istorice, consemnate în zeci de relatări veridice, şi petrecute în decurs de peste două mii de ani.

Ploi cu peşti au fost în SUA, în India, Germania, Scoţia, Australia şi Anglia, mai mult de 50 dintre ele fiind întâmplate între anii 1879-1971, după savantul G.Whitley.

Iar cea mai veche relatare, datând din secolul II , provine de la filozoful grec Athenee, care în lucraea sa Deiprosophistai, povesteşte stranii întâmplări asemănătoare.

S-a spus că fenomenul s-ar datora migrării peştilor, fără însă a se explica de ce o fac pe calea aerului, apoi că ar fi scăpaţi din pliscul păsărilor marine, dar chiar aşa, cu găleata? Apoi s-a explicat prin tornadele care însă devasteaza totul în cale, pe când în aceste ploi, peştii cad în linie dreaptă, la distanţă, pe o dâră de 50 cm lăţime… În plus, unii peşti sunt vii, alţii sunt morţi – dar fără însă a fi uzi -, iar în Germania, în faţa mai multor locuitori îngroziţi, a căzut chiar un crap congelat într-un bloc de gheaţă. Dar toţi peştii au căzut intacţi, fără  se sfărâma în contact cu solul.

Teoria lui Charles F. referitoare la teleportarea animală nu a fost confirmată ştiinţific, dar ea nu poate fi nici infirmată, ştiinţa fiind neputincioasă în dezlegarea acestui mister.

Articol scris de

 

Leave a Reply

Blue Captcha Image Refresh

*