Motanul buclucaş

Motanul buclucasDespre satul San-Runy s-a scris mult, iar povestea sa a uimit lumea, rămânând o taină nerezolvată vreodată.

Era în anul 1932, când în satul lor s-a pripăşit un motan despre care s-a spus că avea puteri paranormale. Iată mărturiile :

John Dupry, profesorul şcolii generale din sat, scria în agenda sa că un motan buclucaş face să dispară copiii din clasă, apărând el în bănci în locul lor, ca un fel de posesiune stranie…

Preotul satului notase fugitiv, pe o hartie din strană, că nu înţelege legătura dintre apariţia unui motan ciudat, şi sunetele de orgă ce se aud în biserica lor, unde evident că nu aveau orgă…

Inginerul zootehnic scrisese şi el, pe un caiet de fermă, că lucruri stranii se petrec în culturile cu specii rare, unde florile au culori nemaivăzute vreodată, ir parfumul lor se răspândeşte în esenţe magice…

Niciunul dintre aceştia nu a arătat vreodată altcuiva ce a scris, de ruşine că nu vor fi crezuţi.

Un singur elev de-al şcolii a povestit însă, întâmplări asemănătoare, într-o scrisoare adresată tatălui său, plecat la muncă în Elveţia. Evident, tatăl nu l-a crezut, dar i-a scris că are imaginaţie, şi că sigur va deveni un mare scriitor.

Peste şase luni, când s-a întors acasă, tatăl băiatului nu a mai găsit pe nimeni în sat, în afara motanului care alerga jucăuş prin tot locul. Toti oamenii dispăruseră fără urmă!

A chemat autorităţile din oraşul apropiat, şi aceştia au făcut cercetări zadarnice., căci nimeni nu a mai fost găsit vreodată.

Au găsit însă insemnele de mai sus, la profesor, la preot si la inginer, iar atunci, şi tatăl băiatului le-a arătat scrisoarea primită de la fiul său.

Evident, au făcut analize motanului, care s-a dovedit a fi un motan sănătos şi normal, doar puţin cam buclucaş, neavând astâmpăr o secundă.

Mistere celebre, enigme veşnice…

Articol scris de

 

Leave a Reply

Blue Captcha Image Refresh

*