Magia Runelor

Magia RunelorÎn alfabetul gotic, Runa înseamnă ascuns, ca şi în expresia finlandeză, unde Runot este un cuvânt magic cu pronunţie secretă, ori precum cuvântul egiptean Ren, ce reprezintă sunetul vibraţiei fundamentale a sufletului uman.

Scrierea în caractere runice se făcea pe lemn, semnele urmând liniile fibrelor lemnoase, iar lor li se alăturau şi sunete, adevărate vibraţii fundamentale ale universului.

Aceasta era Limba Sacră, revelaţia ei făcându-se în epoci diferite pentru popoare, dar cu acelaşi mesaj, că sunetele erau modalităţile de rezonanţă cu energiile subtile ale Macrocosmosului.

Rădăcinile ei se regăsesc în scrierea hieroglifică a egiptenilor, în  variantele fenicienilor de mai târziu, apoi în cea ebraică, fiind duse de wikingi până în Rusia ori Normandia, şi chiar stând la baza scrierii chineze, sumeriene şi a alfabetului fonetic japonez. Francmasoneria medievală a folosit-o, şi mulţi megaliţi au păstrat astfel de însemne, de-a lungul timpului.

Au fost folosite de vrăjitoare, cu mare influenţă în plan subtil, asupra psihicului.

Una dintre enigmele legate de Rune, care încă ocupă un loc fruntaş în cercetările specialiştilor, este o monedă foarte veche, pe care s-au găsit şi inscripţii de litere şi cifre, arabe şi romane. Câteva litere erau dispersate în cerc, precum BWGTMN, cercetările fiind îngreunate şi datorită semnului X, dificil de interpretat în contextul amintit.

Unde a fost găsită această ciudată monedă?

Un vânzător de mărunţişuri, apărut într-un oraş persan de nu se ştie unde, într-o zi, a dat-o ca şi rest unui copil. Acesta a văzut că era diferită şi crezând că a fost păcălit, le-a arătat-o părinţilor. Imediat, ei şi-au dat seama că aveau în mână o monedă unică, şi l-au căutat pe vânzător. Acesta însă dispăruse fără urmă, nemaifiind văzut nicicând prin oraş.

Cine era copilul?

Numele lui era Rhazes, şi ulterior a scris un impresionant tratat de medicină, care cuprindea toate bolile şi leacurile cunoscute la acea vreme.

Iar moneda s-a păstrat, fiind şi azi obiect de studiu şi cercetare…

Articol scris de

 

Leave a Reply

Blue Captcha Image Refresh

*