Fantoma agenţiei imobiliare

Fantoma dintre caseÎn Melbourne, la intersecţia străzilor Yarra şi J.P.Fawkner , vizavi de Caffe Strada, se deschisese o mare agenţie imobiliară. Firma ei luminoasă se vedea de departe, sclipind în chenarul portocaliu: “Real Estate Agency Your House”.

Doamna Tomlinson era foarte grăbită să închirieze o casă, deoarece starea cam precară a sănătăţii o obligase să se mute din oraşul de munte în care locuise până atunci, condiţiile atmosferice fiind neprielnice vârstei sale. Apelând la firma “Real Estate Agency Your House”, totul a mers ca pe roate : casa oferită de firmă era încăpătoare şi frumos zugrăvită, aşezată într-un scuar plin de verdeaţă şi sănătate dintr-un cartier liniştit, cu camere mari şi privelişte feerică asupra râului din apropiere, nemaivorbind de grădina plină de trandafiri şi anemone, în care-şi putea petrece serile din primăvară şi până în toamnă, târziu.

În ziua în care trebuia să semneze actele casei, doamna Tomlinson venise să se întâlnească, la noua locuinţă, cu familia grădinarului, a cărui soţie urma să-i asigure menajul casei şi cele de trebuinţă. Cum aceştia întârziau puţin, ori ea ajunsese prea devreme, doamna Tomlinson s-a aşezat într-un fotoliu pe terasa înconjurată de flori, admirând fericită peisajul. Din grădină, pe poteca pietruită ce urca spre terasă, apare un domn în vârstă, îmbrăcat într-un costum demodat, însă extrem de elegant. Făcând o plecăciune, acesta se adresează doamnei, cu multă politeţe: – Stimată doamnă, sunt Robert Wayne, şi consider că este de datoria mea să vă previn că această casă pe care tocmai vă pregătiţi să o cumpăraţi are instalaţia sanitară atât de deteriorată, încât reabilitarea ei va costa mai mult decât casa în sine. Apoi domnul se îndepărtează în linişte, cu aceeaşi plecăciune, cum apăruse. Uimită de toate acestea, doamna a chemat un instalator, pentru a verifica această situaţie. Rezultatul a fost clar : instalaţia era complet distrusă, iar reabilitarea ei costa o avere !

Ajunsă la sediul firmei pentru a rezilia contractul, doamna Tomlinson a solicitat o ultimă informaţie, din actele casei. Aşa a aflat că domnul Robert Wayne fusese unul dintre proprietarii casei, în urmă cu mai bine de un secol !

O săptămână mai târziu, în locul firmei “Real Estate Agency Your House”, se deschidea o agenţie nouă, a cărei firmă sclipea viu, în culori calde şi ademenitoare : “ Bookmaker Jr. Wayne”

Era o coincidenţă ? Sau un mister ? Enigme…

Articol scris de

 

Leave a Reply

Blue Captcha Image Refresh

*