De dincolo de moarte

De dincolo de moarteBenjamin Storn cumpărase casa de vreo lună, când a început să audă, fix la miezul nopții, cele trei bătăi în geam.

De fiecare dată sărea din somn și alerga la fereastră, unde un bărbat ce părea să fi fost cineva odată, acum însă obosit, și îmbrăcat în niște haine ponosite, îi spunea răspicat :

– Trebuie neapărat să căutați în podul casei nr.5 din strada Revoluției!

Și apoi, până să-și revină bine și să înțeleagă ce se întâmplă, musafirul nocturn dispărea în negură, ca-ntr-un nor de ceață.

La început, Benjamin se întorcea în pat, crezând că visase. După un timp însă, s-a hotărât să rămână treaz până la miezul nopții, ca să fie sigur că această miraculoasă vizită era reală. Iar când a fost sigur, s-a plâns agenției de unde cumpărase casa. Nimeni nu bănuia despre ce e vorba, până când Benjamin a întrebat cui aparținuse casa înainte, și a aflat că proprietarul ei fusese Adam Vallery, mort în pușcărie, după ce fusese acuzat că furase un tablou din muzeul orașului. Văzând în actele firmei o fotografie de-a vechiului proprietar, Benjamin a înțeles că era exact cel care îl vizita noapte de noapte, și cum asta era imposibil, omul fiind mort și îngropat, se duse drept la poliție, zicând că sigur aici nu-i lucru curat.

Șocat de cele auzite, ofițerul de poliție s-a hotărât să descindă în podul casei indicate, mai ales că proprietarul acesteia, un tip venit de nu se știe unde, mereu le dădea bătaie de cap cu tot felul de comportamente bizare, nimic însă dovedit ilegal, până acum.

Și au avut o surpriză uriașă, găsind în podul casei, ascuns într-un cufăr vechi, exact tabloul furat din muzeu, pentru care fusese acuzat Adam Vallery, și din cauza căruia murise în pușcărie, revenind acum, noapte de noapte, la cel ce-i cumpărase casa, pentru a-i face dreptate, cu un mesaj de dincolo de moarte…

Mister? Enigmă?

Sau o realitate mai miraculoasă ca imaginația, dar nedescifrată încă?

Următorul dosar, al rețetei magice…

Articol scris de

 

Leave a Reply

Blue Captcha Image Refresh

*